تره کوهی حاوی فولات است که نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود.
این گیاه منبع غنی پلی فنولز است و از قلب محافظت می کند. حاوی ترکیب سولفوری ازجمله کمپفیرول است. این ماده از جداره رگ های خونی در برابر آسیب دیدگی محافظت و به کبد در دفع کلسترول نیز کمک می کند.
تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.
۳۰ درصد نیاز ویتامین A بدن را تامین می کند. ویتامین A برای حفظ سلامت پوست ، استخوان و بافت های نرم لازم است.علاوه بر آن با تولید رتینول، به بینایی نیز کمک می کند.
۲۰ درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.
فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند. احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
نام: قنگر يا كنر
معروف به: كنگر
نام علمي: Cirsium vulgare
زادگاه: كوههاي دره بید. لرستان، كرمان، كرمانشاه، آذربايجان غربي، آبادان و كردستان
طبع: گرم و خشك
كنگر هم مثل ريواس در كوهها ميرويد و به عنوان يك ماده غذايي استفاده ميشود ولي معروف است كه خاصيت تقويت قواي جنسي دارد و به همين منظور در تهيه بسياري غذاها يا به عنوان چاشني كنار غذاي اصلي استفاده ميشود.
البته هنوز مطالعه باليني بارزي ثابت نكرده كه كنگر خاصيت تقويتكنندگي قواي جنسي دارد. در يونان و مصر باستان، اين گياه به دليل نقش كمكي در هضم مواد غذايي مورد توجه قرار گرفت و در قرن 16 ميلادي در اروپا يكي از سبزيجات معروفي بود كه توسط اشراف مصرف ميشد. در طب سنتي اروپا، برگهاي كنگر به عنوان ماده افزايشدهنده ادرار و محرك كليهها، محرك ترشح صفرا از كبد و انقباض كيسه صفرا مورد استفاده قرار ميگرفت.
کنگر، محافظ طبیعی
كنگر ضدعفوني كننده، اشتهاآور، تببر و هضم كننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقويت دستگاه گوارش ميشود. كنگر در درمان يرقان، نارسايي كبد و كمخوني موثر بوده و از كبد در برابر سموم شيميايي محافظت ميكند. محققان معتقدند وجود مادهاي به نام سينارين در عصاره برگ كنگر، باعث كاهش كلسترول و تريگليسيريد خون ميشود. در ضمن همين ماده به همراه ماده ديگري به نام اسيد كافئيك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ ميكنند. كنگر غير از اينكه در تهيه غذاهايي مثل خورش استفاده ميشود، همراه ماست هم خورده ميشود و بسيار خوشخوراك است. شايد اينكه ميگويند «فلاني كنگر خورده، لنگر انداخته» هم اشاره به همين اثر لذتبخشي آن داشته باشد كه بعد از خوردنش با ماست نصيب فرد ميشود! البته يادتان باشد اگر خدايي ناكرده دچار ناراحتيهاي كليوي و كبدي شديد هستيد، از مصرف برگ كنگر پرهيز كنيد.
ریواس
اسم من ((ریواس )) است
مسرت بخش هستم
اگر اشتهاى صاف مى خواهید به سراغ من بیایید.
مواظب باشید در خوردن من زیاده روى نکنید.
در ریشه ام خواص بسیارى نهفته است
اگر از ریشه ام ضماد فراهم آورید براى محکم شدن استخوان مفید است
خواص سبزیجات,خواص ریواس ,خواص دارویی ریواس ,فواید ریواس ,خاصیت ریواس ,ریواس در طب سنتی ,فواید درمانی ریواس ,مضرات ریواس ,فوائد ریواس , ریواس ,طب سنتی ,خواص ریواس ,خواص ریواس جات , خواص ریواس در طب سنت
اسم من ((ریواس )) است
مسرت بخش هستم
اگر اشتهاى صاف مى خواهید به سراغ من بیایید.
مواظب باشید در خوردن من زیاده روى نکنید.
در ریشه ام خواص بسیارى نهفته است
اگر از ریشه ام ضماد فراهم آورید براى محکم شدن استخوان مفید است
اسم من ریواس است - اعراب مرا معرب کرده ، ریباس و ریباج مى گویند در فارسى به ساقه ى زیرزمینى من که عده اى به غلط آنرا ریشه مى دانند، ریوند و اعراب به آن راوند گویند - زادگاه اولیه من ایران ، چین و تبت است . در ایران در کوه هاى نیشابور - دره توچال - شهرستانک - حصار بند کرج - اطراف ارومیه - کوه هاى رزوند - کوه هاى اطراف اراک - قلعه رستم - اشتران کوه - گنجنامه کردستان - چکاب - تراران تفرش - کوه هاى اطراف تبریز مخصوصا بین تبریز و خوى - کوه تخت بلقیس - دشت ارژن فارس - راجرد قم و بالاخره بلوچستان بطور خودرو به عمل مى آیم - در حالیکه ایرانیان بهترین نوع طبى مرا ریوند چینى مى دانند - هیئت تحریریه ى دائرة المعارف ((درولت )) فرانسه نوع ایرانى را مرغوبتر دانسته و آنرا سفید و سلطنتى مى خوانند (درولت چاپ 1955 صفحه 1260) ساقه ى زیرزمینى من مدتها در زیر زمین باقى مانده و رشد مى نمایند و همین که به آب مى رسند، یک شاخه با برگ بیرون مى دهند - برگ هاى نمونه طبى من بلندتر بوده ، و شبیه دست مى باشند و اردشیر را ((راوند دست )) از آن جهت گفته اند که دستهایى بلند داشت . طبیعت برگ هاى من سرد است و داراى ویتامین هاى ((آ)) و ((ب )) و به مقدار زیاد ویتامین ((ث )) است ، و از خواص آن یکى آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین نموده و قند خون را کم مى نماید. برگ من داراى چندین نوع ترشى است و چون آنرا با کمى قند بجوشانند، طعم مطبوعى پیدا کرده ، و از سردى آن کاسته مى شود و به همین جهت است که شربت من در بین ایرانیان دوستان فراوان دارد. من مسرت بخش - قابض - مقوى معده و روده ها هستم - پاک کننده جگر - اشتهاآور - برنده ى صفرا و مانع قى مى باشم - براى تنگ نفس و بواسیر مفید مى باشم - در امراض وبایى شکل و اسهال توصیه و تجویز شده ام - مداومت در خوردن من باعث پاکى خون مى شود و دمل را درمان مى نماید. عصاره ى من جهت تقویت نیروى باصره و از بین بردن لکه هاى سفید چشم تجویز شده است
نظرات شما عزیزان: